Waterkerssoep

Bakx Waterkerssoep2 personen – 15 min bereiding

Ingrediënten
75g Bakx Kokxmaatjes gebakken bacon flakes
2 bosjes waterkers a 75g
1 eetlepel olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
200g aardappel (geschild in blokjes)
500 ml kippenbouillon
1 mespuntje nootmuskaat

Bereiding
Verhit de olie in een pan en bak de sjalot en aardappels op middelhoog vuur circa 5 min (niet laten kleuren). Houd van de waterkers een paar plukjes achter voor de garnering. Meng de rest van de waterkers door de aardappel en laat deze omscheppend slinken. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes koken. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde, lichtgebonden soep. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de soep in kommen en leg de bacon flakes in het midden. Garneer de soep met een plukje waterkers.

 

Bakx Foods BV
De Run 4463
5503 LS Veldhoven

  Tel: +31 (0)40 255 80 00
Fax: +31 (0)40 255 80 26
  E-Mail: verkoop@bakx.nl   KvK 10034965
BTW NL0075.13.197.B01

 

logo baho 01

logo baho 02 logo baho 03 logo baho 04 logo Q Smartlife logo Vital