Quiche Lorraine

Bakx Quiche Lorraine8 personen – 25 min bereiding – 30 min oventijd

Ingrediënten
Voor het deeg:
300g bloem
150g boter
2 eieren
1 mespuntje zout
Voor de vulling:
200g Bakx Kokxmaatjes spekblokjes
2 uien
150 g gemalen gruyiere kaas
4 eieren
250 milliliter slagroom
peper
zout

Bereiding
Verwarm de oven vast voor op 200 graden.
Kneed de bloem, eieren, boter en zout tot een soepel deeg. Laat het deeg vervolgens circa 30 minuten rusten. Vet ondertussen de quichevorm in met boter. Rol het deeg uit tot een dunne plak en bekleed de vorm ermee. Prik de bodem van het deeg in met een vork.
Snipper de ui. Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan en bak de uien glazig. Voeg vervolgens de Kokxmaatjes spekblokjes toe en bak deze kort mee. Verdeel de spekblokjes en uien over de bodem.
Klop in een kom de eieren, room, zout en peper los. Meng de gruyiere kaas erdoor en roer nog even door. Giet dit mengsel over de spekblokjes en uien heen. Strijk de bovenkant mooi glad.
Bak de quiche op 200 graden in minimaal 30 minuten gaar.

 

Bakx Foods BV
De Run 4463
5503 LS Veldhoven

  Tel: +31 (0)40 255 80 00
Fax: +31 (0)40 255 80 26
  E-Mail: verkoop@bakx.nl   KvK 10034965
BTW NL0075.13.197.B01

 

logo baho 01

logo baho 02 logo baho 03 logo baho 04 logo Q Smartlife logo Vital