Boerenburger

Bakx BoerenburgerEen grote grillburger van 100% rundvlees (175 g) geserveerd op een Italiaanse bol met kruidenmayonaise en gebakken Hollandse roerbakgroenten

Ingrediënten voor 4 personen:
4 Bakx grillburgers (175 g)
4 geroosterde, doorgesneden Italiaanse bollen
6 el kruidenmayonaise
1 zakje Hollandse roerbakgroenten (ui, champignons, spekjes, doperwtjes, worteltjes en boontjes)
2 el plantaardige olie
peper en zout
4 gebakken spiegeleieren of een omelet van 4 eieren in reepjes gesneden
4 el Smokey barbecuesaus
2 rode uien in ringetjes gesneden
Voor de kruidenmayonaise:
3 el mayonaise
2 el magere yoghurt
4 el vers gehakte kruiden: peterselie, dragon, bieslook
1 el citroensap

Bereiding:
Maak eerst de kruidenmayonaise door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Halveer de broodjes en rooster deze licht op de grill.
Roerbak tegelijkertijd de Hollandse roerbakgroenten met wat olie op hoog vuur. Houd warm tot gebruik. Rooster nu de hamburgers op de barbecue of in de grillpan. Aan beide zijden ca.4 minuten.
Bestrijk de broodhelften met aan een zijde de kruiden mayonaise en de andere zijde met de bbq saus. Leg de hamburger op de bodemzijde van het broodje en beleg met dungesneden rode uiringen. Plaats hier op een gebakken spiegelei en kruid met versgemalen peper. Plaats de hamburgers op bordjes en serveer de roerbakgroenten warm ernaast.

Energiewaarden per persoon
Energie 3545 / 841 Kcal
Vetten 54g
Koolhydraten 39g
Eiwitten 55g

 

Bakx Foods BV
De Run 4463
5503 LS Veldhoven

  Tel: +31 (0)40 255 80 00
Fax: +31 (0)40 255 80 26
  E-Mail: verkoop@bakx.nl   KvK 10034965
BTW NL0075.13.197.B01

 

logo baho 01

logo baho 02 logo baho 03 logo baho 04 logo Q Smartlife logo Vital